+90 532 203 71 25

Hizmetlerimiz

Kavram Geliştirme (Tasarım)

Herhangi bir sızdırmazlık veya titreşim problemini çözmek için yazılı bir şartname ile tarif edilen veya tarif edilmeyen ürün ve/veya sistemlerin tasarımı (Geometri, malzeme(ler), pozisyon, şekil ve ölçü toleranslarının belirlenmesi) sahip olduğu bilgi birikimi ve geliştirdiği ileri mühendislik teknikleri ile K-Enstitü mühendislik tarafından yapılır. Tasarımlar yapılırken ilk aşamalardan itibaren, üretilebilirlik, verimlilik, fonksiyon-maliyet gibi hususlar göz önünde bulundurularak, prototip üretimi ve doğrulama testlerinde minimum sayıda tekrar ve değişiklik hedeflenir.

Prototip Üretimi

K-Enstitü Mühendislik, sızdırmazlık ve antivibrasyon ürünlerinin prototip üretimlerini kullandığı etkin kaynaklar ile hızlı ve verimli bir biçimde gerçekleştirmektedir. Tali parçalar ve kalıplarıyla, vulkanizasyon kalıplarının tasarımı hızlı ve hatasız olarak yapılır, en uygun vulkanizasyon parametreleri mekanik testlerden faydalanılarak belirlenir ve prototipler üretilir.

Test ve Doğrulama

Sızdırmazlık ve antivibrasyon ürünlerinin doğrulama testleri, ilgili şartname, norm ve standartlar da gözetilerek uygun aparat ve fikstürler kullanılarak yapılır ve test çıktıları yorumlanarak sonuçlar raporlanır. Test şartnamesi olmayan ürünler veya sistemler için test şartnameleri ürünün kullanım yerinde maruz kalacağı yükler ve fiziki şartlar dikkate alınarak yaratılır ve ürünün uygun bir biçimde doğrulanması sağlanır. Yoğun olarak yapılan testler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

-Statik ve dinamik karakterizasyon testleri: Ürünün sahip olduğu statik, dinamik rijitlik katsayıları, kopma/uzama/yapışma mukavemet değerleri, enerji sönüm özellikleri, kayıp açı, sönüm sabiti değerleri bu testler yardımı ile bulunur ve raporlanır.
– Dayanım/ömür testleri: Tekrarlı yükler altında, ürünlerde meydana gelen mekanik özellik değişimleri ve fiziksel deformasyon bu testler yardımı ile tespit edilir. Ürünün beklenen ömür/dayanım seviyesinde olup olmadığı bu testlerden elde edilen veriler ile belirlenir, sonuçlar raporlanır.
– Gerilim-Gerinim gevşeme testleri: Yüksek statik yükler altında çalışan ürünlerde zamanla meydana gelen kalıcı şekil veya mekanik özellik değişimi bu test ile belirlenir ve sonuçlar raporlanır.
– Malzeme karakterizasyon testleri: Elastomer, köpük, plastik, çelik ve alüminyum alaşım malzemelerin sayısal mühendislik metotları kullanılarak analiz edilebilmesi için gerekli olan sayısal malzeme modellerinin tespiti için uluslararası standartlar ve K-Enstitü bilgi birimine göre çeşitli testler yapılır. Bu testler analiz edilir yorumlanır ve herhangi bir malzeme için en uygun sayısal model tespit edilerek raporlanır.